Организират мащабно дигитално събитие в Пловдив

Еврокомисар Мария Габриел ще открие Bulgarian Digital Week Plovdiv 2019 (снимка: Bulgarian Digital Week)

Седмица на дигиталните технологии ще се проведе по време на Международния технически панаир в Пловдив от 23-ти до 28-ми септември. Българският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще открие събитието, съобщиха организаторите.

Bulgarian Digital Week (BDW) е акцент в програмата на 75-тото издание на Панаира. Дигиталната седмица обещава последни иновации в областта на информационните технологии и телекомуникациите. Програмата е наситена с атрактивни събития, които се окачва да привлекат интереса на над 30 000 посетители тази есен.

Типично в духа на Пловдивския панаир ще се проведе изложение на фирми. Този път обаче Digital Expo обещава да бъде много по-интересно, иновативно и различно от всичко досега. Очаква се да  вземат участие над 600 водещи компании от страната и чужбина, които ще разкажат за пътя на дигитална трансформация, по който са поели, и за ползите от прилагането на дигитални решения за бизнеса.

По време на дигиталната седмица ще се проведат 13 конференции, които ще засегнат проблемите и решенията в сферата на дигиталните технологии, интернет маркетинга, умните градове, стартъпите, логистиката и т.н. В тях участие ще вземат изявени специалисти с дългогодишен опит – очакват се над 250 лектори.

Организаторите са подготвили и специално дигитално шоу, на което ще бъдат представени някои от най-интересните изобретения в областта на роботиката, нанотехнологиите, виртуалната реалност и др. Предвидени е изненада и за децата – специални работилници, в които малчуганите ще могат да творят с модерни технологии.

Коментари по темата: „Организират мащабно дигитално събитие в Пловдив”

добавете коментар...

 1. Любомир Атанасов

  Ами не е измамил в цифрите. Това са 5 зони – 2 конференции, 2 speedmentoring , 1 демонстраци.

 2. Anonymous

  По време на дигиталната седмица ще се проведат 13 конференции

  В тях участие ще вземат изявени специалисти с дългогодишен опит – очакват се над 250 лектори.

  250/13=19 лектора за 1 конференция

  19 лектори*30 мин = 9 часа и 30 мин.
  +
  почивки и обяди
  ———–
  общо = някои е измамил в цифрите

 3. Anonymous

  работилници, в които малчуганите ще могат да творят с модерни технологии.

  Работилници и модерни технологии ?

  нанотехнологиите – няма да се вижда от никой.

Коментар