СофтУни обучава деца да програмират игри

СофтУни се стреми да измести фокуса на децата от играене към правене на игри

СофтУни се стреми да измести фокуса на децата от играене към правене на игри

Над 70 ученици от 3-ти до 12-ти клас се включиха в летния курс по HTML5, част от поредица от курсове към Работилницата за компютърни игри на Софтуерния университет (СофтУни).

Лектор на курса е Явор Никифоров, който има голям опит в обучението на деца и е носител на приз „Учител на годината” по информатика. Децата вече започнаха да програмират сами първите си компютърни игри.

Чрез този курс по HTML5 СофтУни се стреми да измести фокуса от играене към правене на игри – нещо, което може да се окаже бъдещата професия на учениците.

Програмирането е перспективна професия от бързо развиващия се ИТ бранш. Постоянно се търсят нови кадри, като тази тенденция ще се запази поне в близките 5-10 години, обосноваха нуждата от подобни обучения организаторите.

Курсът по HTML5 ще продължи и другата седмица, когато децата ще овладяват различни основни концепции от програмирането, в частност за създаване на една компютърна игра. Всички участници в курса ще покажат какво са научили чрез практически изпит на 21 август.

Коментар