Microsoft ще конкурира Samsung с фаблет Surface

Microsoft ще прибегне до бранда Surface при налагане на пазара на нова линия фаблети

Microsoft ще прибегне до бранда Surface при налагане на пазара на нова линия фаблети

Microsoft планира инвазия на пазара за смартфони, в частност – в сегмента на фаблетите. Компанията подготвя устройство с марката Surface, под която досега предлагаше само таблети. Бъдещият фаблет на Редмънд ще конкурира директно устройства като Galaxy Note на Samsung, съобщи WMPowerUser.com, позовавайки се на осведомени източници.

Устройството с кодово име Project Juggernaut Alpha ще предложи 5,5-инчов екран AMOLED с формат 16:9 и резолюция 2560×1440 пиксела, покрит със защитно стъкло Gorilla Glass 4. Фаблетът ще разчита на 64-битов процесор Intel Atom x3 (SoFIA), допълнен с 3 или 4GB оперативна памет, и ще се доставя в комплект с цифрово перо.

Основната камера на уголемения Surface смартфон ще има резолюция 21 мегапиксела и обектив Zeiss с шест елемента и пакет алгоритми за подобряване на качеството на изображението PureView. Предната камера с резолюция 8MP също ще има обектив Zeiss, но широкоъгълен, сочат предварителните информации.

Очаквано, устройството ще работи под управление на Windows 10 Mobile. Предвиждат се две модификации – с 64 и 128 гигабайта вградена флаш памет, която може да се разширява с карти памет с капацитет до 256GB.

Корпусът на смартфона Surface ще бъде монолитен, направен от алуминий и магнезий.  Зареждането ще става както чрез стандартно устройство през порт USB-C, така и безжично.

Твърди се, че Microsoft ще продава фаблета под името Surface Mobile. Моделът се очаква на пазара в края на настоящата година или в началото на следващата. Цената засега е неизвестна.

Същевременно, Microsoft подготвя нови флагмани от линията Lumia, наследена от Nokia. В началото на август се появиха снимки на едно от бъдещите устройства, които се разработват под прякото ръководство на вицепрезидента Панос Панай.

Коментари по темата: „Microsoft ще конкурира Samsung с фаблет Surface”

добавете коментар...

  1. емко

    Ако беше линукс – по добър щяха да направят, пу пу мс

Коментар