Mozilla подсилва режима инкогнито във Firefox

Mozillа ще добави нови функции за конфиденциалност във Firefox, които се активират автоматично

Mozillа ще добави нови функции за конфиденциалност във Firefox, които се активират автоматично

Mozilla ще направи режима инкогнито (Private Browsing) в браузъра Firefox още по-рестриктивен. Технологията не само ще блокира съхранението на данни за работата в браузъра, но и външни услуги, които се опитват да проследят поведението на потребителите в интернет.

Новата функционалност вече се тества в рамките на компанията и в бъдеще ще се включва автоматично при активиране на режима инкогнито в браузъра, съобщи TechCrunch.com. И в момента някои потребители могат да тестват функциите за сигурност, като инсталират Firefox Developer Edition за Windows, Linux и Mac, както и Firefox Aurora Channel за Android.

Mozilla изхожда от разбирането, че когато потребителят отвори прозорец Private Browsing във Firefox, той дава ясен сигнал, че желае по-голям контрол върху своята конфиденциалност, отколкото предлагат сегашните възможности на браузъра.

В бъдещите версии на Firefox ще се появи и технология за потвърждаване на разширенията, която ще предпазва потребителите от зловредни плъгини. Очаква се предприетите мерки да се възприемат позитивно от потребителите на браузъра, който е третият по популярност в света.

Коментар