Google може да се завърне в Китай

Google планира завръщане на пазара в Китай, след разбирателство с властите

Google планира завръщане на пазара в Китай, след разбирателство с властите

Google планира да възобнови в близко бъдеще дейността си в Китай. Завръщането на интернет гиганта на един от най-големите пазари в света ще започне с онлайн магазина Google Play, твърди Tom’s Hardware.

Заради разногласия с правителството, през 2010 г. Google напусна континентален Китай, но именно там сега са огромните възможности за ръст. Китай е вторият по големина пазар за Apple и интересът на Google към него е разбираем.

Стартът на Google Play в Китай ще бъде подкрепен от местни производители на смартфони, в частност – Huawei. Според неофициални информации, Google се е съгласил с изискването на китайските власти да блокира достъпа до съдържание, което е забранено на територията на страната.

Очаква се също така още през есента партньори на Google да предложат на пазара в Китай носими електронни устройства под управление на Android Wear. Подобни устройства трудно се използват в Китай, тъй като в страната не са достъпни повечето услуги на Google.

Твърди се, че китайският Google Play ще работи само на нови устройства с платформа Android 6.0 Marshmallow. Очаква се онлайн магазинът да стартира тази есен.

Коментар