Ускоряват интернет в самолетите до 70 Mbps

Скоро пътниците в самолетите ще могат да сърфират в интернет със скорост 70 Mbps

Скоро пътниците в самолетите ще могат да сърфират в интернет със скорост 70 Mbps

Близо 20 пъти ще нарасне скоростта на достъп до интернет в самолетите, благодарение на нова технология на GoGo – глобален доставчик на свързаност и услуги за редица авиокомпании. Федералната служба по авиация (FAA) издаде на GoGo допълнителен сертификат (STC – Supplemental Type Certificate), който й позволява да въведе в експлоатация високоскоростната технология Gogo 2Ku.

Пътниците в самолетите могат засега да сърфират в мрежата със скорост до 4 мегабита в секунда (4Mbps), която се явява ограничение за ползване на някои приложения, например поточно видео. Но GoGo вече тества технология от ново поколение, достигаща скорост 70 Mbps, съобщи geek.com.

В момента самолетите получават достъп до интернет чрез наземни станции с антени, насочени към небето. Новата разработка на GoGo се базира на използване на спътници. Наличието на антени на самолетите позволява изпращане на сигнал обратно към спътника. Вътре в самите самолети интернетът се разпространява по безжична Wi-Fi мрежа.

Твърди се, че технологията Gogo 2Ku е привлякла интереса на седем частни авиокомпании, но имената им не се съобщават. Модернизирането на над 500 самолета с технологията за високоскоростен интернет ще започне през 2016 г. Дотогава GoGo трябва да завърши тестването на новата система и да отстрани откритите проблеми.

Коментари по темата: „Ускоряват интернет в самолетите до 70 Mbps”

добавете коментар...

  1. Reni

    В по-евтените самолети с които пътувам няма и храна! Интернета не ще е проблем, а за зарядното трябва да и 220V?

  2. Аз

    Norwegian.com от няколко години го предлагат… интересното е че полетите до България също имат интернет.

  3. Иван

    Аз пък не съм видял да имат въвтре в самолетите контакти за зареждане на телефони и лапотопи.

  4. Ханс

    Аз досега не съм летял с такава 🙂

  5. :o)

    Някой чувал ли е за авиокомпания с Интернет на борда?

Коментар