Canon изуми с 250-мегапикселов сензор

Новият сензор на Canon позволява запис на видео с резолюция 30 пъти по-голяма от 4K

Новият сензор на Canon позволява запис на видео с резолюция 30 пъти по-голяма от 4K

Canon вдигна високо летвата в надпреварата за мегапиксели при фото- видиокамерите. Японската компания показа 250-мегапикселов сензор APS-H CMOS и постави световен рекорд за разделителна способност на сензор – 19580х12600 пиксела.

Благодарение на новия датчик, фотографите ще могат да видят надписите на крилата на самолет на височина 18 км, твърди производителят, който междувременно представи и прототип на камера с невероятния CMOS сензор.

Големият брой на пикселите в сензора налагат и увеличение на скоростта на четене на сигнала, която вече достига 1,25 млрд. пиксела в секунда. Въпреки високата гъстота на пикселите, датчикът има добри шумови характеристики.

Новият сензор позволява запис на видео с резолюция 30 пъти по-голяма от 4K, но за сметка на понижена кадрова честота до 5 fps.

Едва ли подобен сензор ще намери масово приложение. По-скоро той ще се използва в специализирани устройства за наблюдение и предупреждаване за престъпления, в уреди за ултра точни измервания и друго промишлено оборудване.

Коментари по темата: „Canon изуми с 250-мегапикселов сензор”

добавете коментар...

  1. Hokutoshinken

    Аз лично бих го прикачил към обикновен любителски телескоп и ш си снимам луната…
    Е$ем ти и спътници и наси, и разни тям подоби… 🙂
    Ша си търся кораба от аполо20 па може и да ми помаха някой от там…

Коментар