Флаш-системи и отворени стандарти движат сториджа

Повечето  ИТ мениджърите смятат, че отвореният код и отворените стандарти са много важни за развитието на облака

Повечето ИТ мениджърите смятат, че отвореният код и отворените стандарти са много важни за развитието на облака

Флаш-системите са съхранение на данни ще достигнат 40% от разходите за изнесени сторидж системи. Т.нар. OpenStack технологии ще навлязат в по-зрял етап на развитие и ще са от решаващо значение за облачните системи, сочат прогнозите на IDC за развитието на клауд системите, оповестени днес по време на IDC Cloud Leadership Forum в София.

Флаш-системите са доминирани от три ключови технологии. При всички тях цената рязко намалява, което води до значително увеличение на продажбите.

Вторият голям фактор – OpenStack технологиите – ще имат също много голяма роля за развитие на облачното съхранение. Голям процент от ИТ мениджърите на предприятия смятат, че отвореният код и отворените стандарти са много важни за развитието на облака.

Една трета от всички системи за съхранение ще се продават заедно с друго решение в пакет – т. нар. интегрирани системи, сочат още прогнозите на анализаторите. Хибридните „софтуерно-дефинирани” архитектури ще бъдат все по-широко възприемани.

Измежду приложенията, които работят върху подобни архитектури, най-често ще се срещат системи за IoT (интернет на нещата) и М2М (междумашинни комуникации), „големи данни” в реално време, бизнес-анализи, здравни услуги и др., прогнозира IDC.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар