Ускоряват зареждането на смартфони с 30%

Технология Qualcomm ускорява зареждането  на смартфони с 30% и намалява отделената топлина с 45%

Технология на Qualcomm ускорява зареждането на смартфони с 30% и намалява отделяната топлина с 45%

Нова технология на Qualcomm, най-големия разработчик на мобилни чипове за смартфони, обещава много по-бързо зареждане на устройствата и по-малко отделяна топлина. Quick Charge 3.0 съкращава времето за зареждане с 30% спрямо Quick Charge 2.0 и редуцира топлината с 45%.

Quick Charge беше обявена за първи път през 2013 г. Смартфоните с версия 3.0 на технологията се зареждат четири пъти по-бързо от устройствата, които не поддържат Quick Charge и други подобни разработки.

Твърди се, че Quick Charge 3.0 зарежда батерията на смартфона до 80% за 35 минути, докато на устройствата без Quick Charge са необходими час и половина. Технологията променя динамично напрежението на контактите на батерията така, че във всеки момент през нея да протича максимален ток.

Потенциалът на технологията се реализира, ако я поддържат както самото мобилно устройство, така и неговото зарядно. Quick Charge 3.0 ще се предлага като опция в процесорите Qualcomm Snapdragon, вкл. Snapdragon 820, 620, 618, 617 и 430. Първите смартфони с поддръжка на Quick Charge 3.0 ще излязат на пазара през 2016 г.

Коментари по темата: „Ускоряват зареждането на смартфони с 30%”

добавете коментар...

  1. Simo

    Живота на батерията се съкращава около 3.5 до 5 пъти, но това е важно за нас щото поне 2 години за срока на договора сме с един телефон а те ги сменят на 1 година 🙂 освен това зарядното грее много силно в този режим на зареждане. Тва е много опасно особенно през лятото батерията може да изгърми или да се самоподпали от вътрешно късо съединение както и зарядното и да направи ужасен пожар или силни изгаряния. Батериите не са направени да издържат на много цикли зареждане със максимален ток, всъщност не са по дизайн и материали направени за бързо зареждане. Има такива които имат много цикли на зареждаме до 20000 но те са много скъпи и се ползват от военните или за космически апарати. Определено се задава много интересен ъпгрейд и ще гледаме много филмчета с подпалени и самовзривили се скъпи телефони и таблети 🙂

  2. Ван

    Да, могло и може и сега да се прави зареждане за секунди – обаче това за няколко секундни зарядка не е вече батерия, а е супер кондензатор, но си има своите недостатъци ограничен капацитет и големи размери.

    Като развият достатъчно нанотехнологиите батериите ще изчезнат и ще се ползват основно кондензатори.

  3. Станислав

    Някаква идея как се отразява на живота на батерията като брои цикли ? И преди 20 години можеше да си заредиш батерията за 5 секунди два пъти, после за смяна.

Коментар