Xiaomi поставя рекорди с Redmi Note 2

Моделът Redmi Note 2 с 16GB вградена флаш памет струва $125

Моделът Xiaomi Redmi Note 2 с 16GB вградена флаш памет струва $125

Новият смартфон Redmi Note 2 на Xiaomi се радва на огромна популярност в Китай. Към 5 септември са продадени над 1,5 милиона броя от устройството, представено на пазара преди около месец, съобщи ubergizmo.com.

Първите 800 хиляди бройки са разпродадени само за 12 часа, което е било абсолютен рекорд в историята на компанията. Трудно е да се прогнозира дали това ще бъде последният рекорд в бизнеса със смартфони на Xiaomi, предвид нарастващия интерес към бранда.

Redmi Note 2 има сериозен потенциал за продажби и извън пределите на Китай. Ако сегашното търсене се запази, Xiaomi има шанс да продаде 10 милиона устройства до края на годината.

Смартфонът се предлага в пет цвята: син, жълт, розов, черен и бял. Моделът с 16GB вградена флаш памет струва $125, докато вариантът с 32GB (Redmi Note 2 Prime) е достъпен срещу $156.

Xiaomi планира инвазия и на световния пазар – компанията възнамерява да пусне смартфони в САЩ през следващата година. Устройства на Xiaomi вече се продават успешно на пазара в Индия.

Коментар