IBM разширява облачните медицински услуги

Нови облачни услуги на IBM ще подобрят изследванията на пациенти и изготвянето на курсове за лечение

Нови облачни услуги на IBM ще подобрят изследванията на пациенти и изготвянето на курсове за лечение

IBM отвори световна централа на подразделението си за медицински услуги IBM Watson Health в Кеймбридж, Масачузетс. В него работят над 2000 души под ръководството на Дебора Ди Санзо, която има задача да разшири екосистемата от партньори по целия свят и възможностите на облачната платформа IBM Watson Health Cloud.

Същевременно, IBM обяви две нови услуги в областта на медицината: IBM Watson Health Cloud for Life Sciences Compliance цели да улесни и ускори сертифицирането на медицинско-биологичните разработки и пускането на нови фармацевтични продукти на пазара, докато IBM Watson Care Manager е насочена към грижата за пациентите.

Втората услуга съчетава функционалността на Watson Health и инструментите Apple Health Kit и Research Kit – софтуерни платформи за извършване на изследвания с помощта на iPhone и iPad. Решението IBM Watson Care Manager позволява на професионалисти в областта на медицината да оценяват въздействието на широк спектър от фактори при изготвяне на курсове за лечение на пациенти.

Коментар