IBM вижда огромен потенциал в Watson

IBM разчита на суперкомпютъра Watson като двигател за ръст на аналитичния си бизнес

IBM разчита на суперкомпютъра Watson като двигател за ръста на аналитичния си бизнес

IBM вярва в огромния потенциал за ръст на подразделението, свързано с когнитивната платформа Watson, предаде Блумбърг, позовавайки се на източници от американската ИТ корпорация.

Watson е гигантски двигател за бъдещ ръст, който в недалечно бъдеще ще донесе приходи в размер на 1 млрд. годишно на IBM, споделя старши вицепрезидентът по научни изследвания в компанията – Джон Кели.

По неговите думи, Watson е най-бързо растящата част от аналитичния бизнес на IBM, който възлиза на $17 млрд. за миналата година, или 18% от общите приходи на компанията.

За да привлече нови разработчици към системата Watson, IBM добавя непрекъснато услуги и инструменти, които улесняват създаването на приложения с използване на когнитивните възможности на суперкомпютъра.

Watson решения навлизат в бизнеса и в сектори като образование, здравеопазване и др., а IBM взима комисионна само от комерсиалните проекти. В момента над 77 хиляди разработчици активно използват инструментите на Watson в рамките на облачната платформа Bluemix.

Коментар