Фалшиви Apple Store продават iPhone 6s в Китай

Брандът на Apple е често имитиран в Китай, предвид засиления интерес към устройствата на компанията

Брандът на Apple е често имитиран в Китай, предвид засиления интерес към устройствата на компанията

Около 30 фалшиви магазина на Apple отвориха врати в китайския град Шънджън в навечерието на старта на продажбите на флагмана iPhone 6s. Цените са два пъти по-високи, отколкото официалните.

Apple има много фенове в Китай, както и много глупави хора, готови да похарчат луди пари, за да се сдобият с iPhone преди всички останали, коментира пред Ройтерс търговец в един от нелегалните магазини.

Смартфони, таблети и часовници на Apple са изложени на дървени маси, а между тях се разхождат консултанти във фирмените сини фланелки на американския ИТ гигант.

В града обаче има само един официален магазин на Apple, плюс пет упълномощени дилъри в района. 30-те фалшиви магазина са разположени на търговска улица с дължина 1 км. Техните собственици възнамеряват да купят марковите iPhone 6s от официалните канали на Apple, а след това да ги продадат на двойно завишена цена на най-нетърпеливите потребители.

Като цяло, в Китай има 22 официални магазина Apple Store. Към лятото на следващата година се очаква броят им да достигне 40, според плановете на Apple.

Коментар