Microsoft дефинира категории таблети и смартфони с Windows 10

В началото на октомври се очаква Microsoft да представи първите смартфони с Windows 10

В началото на октомври се очаква Microsoft да представи първите смартфони с Windows 10

Microsoft публикува списъка с изисквания към хардуера на мобилните устройства под управление на операционна система Windows 10. Компанията дефинира по три категории смартфони и талети за работа с новата си ОС.

Смартфоните с Windows 10 се разделят на Value Phone, Premium Phone и Value Phablet. Към първата група се отнасят достъпни устройства с диагонал на екрана от 3,5 до 5,0 инча, оборудвани с процесор от начално ниво и максимум 1GB оперативна памет.

Премиум устройствата имат екрани от 4,5 до 5,5 инча, производителен процесор и оперативна памет от 2 до 4GB. В категорията на фаблетите попадат устройства с екрани от 5,5 до 7 инча, с процесори от средно ниво и максимум 2GB оперативна памет.

Таблетите с Windows 10 се делят на малки, средни и големи. Първите имат екран с диагонал 7 инча, вторите са 8-инчови, а в третата група попадат устройствата с по-големи дисплеи.

В зависимост от типа си, таблетите могат да имат от 1 до 4 GB оперативна памет, процесор с архитектура ARM или х86, а като опция – модем за работа в мрежи от четвърто поколение LTE.

Подчертава се, че смартфоните, фаблетите и 7-инчовите таблети трябва да използват операционна система Windows 10 Mobile. Таблетите с по-голям екран ще работят под управление на настолната версия на новата ОС.

Windows 10 Mobile се очаква да излезе скоро на пазара. На 6 октомври Microsoft организира специално събитие за Windows 10 в Ню Йорк, където вероятно ще покаже първите два смартфона с новата операционна система.

Коментари по темата: „Microsoft дефинира категории таблети и смартфони с Windows 10”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Доволен съм. M$ ще счупи ARM монопола, ще се появят повече x86 устройства и… най-сетне ще можем да си качваме Линукса без патерици 🙂

Коментар