Меркел критикува Зукърбърг за расизма във Фейсбук

Марк Зукърбърг и Ангела Меркел разговоряха по време на срещата на върха на ООН в Ню Йорк (снимка: www.tagesschau.de)

Марк Зукърбърг и Ангела Меркел разговаряха за расизма във Facebook по време на среща на ООН в Ню Йорк (снимка: www.tagesschau.de)

Германският канцлер Ангела Меркел  упрекна основателя на Facebook Марк Зукърбърг, че неговата компания не може да се справи с разпространението на расистки съобщения в социалната мрежа.

Двамата разговаряха вчера, в сградата на ООН в Ню Йорк, предаде Блумбърг. На въпроса на Меркел дали Facebook работи върху този проблем, Зукърбърг отговори утвърдително.

По-рано този месец Facebook съобщи, че ще активизира усилията си в борбата срещу расисткото съдържание в своя немски сайт – проблем, който е особено актуален на фона на бежанската криза. Компанията възнамерява да си партнира с германски организации, които следят за съблюдаване на законите в интернет.

Коментари по темата: „Меркел критикува Зукърбърг за расизма във Фейсбук”

добавете коментар...

  1. фют

    е за чорбаджията глобалист е лесен да бъде хуманист от далече като много много малка часто от парити се да дари и да изкаже няколко мили слова към бежънците. и ще изкара още много много повече пари от евтина работна ръка което е готов за свичко стига да се нахрани скромно.

  2. Станислав

    *****!

  3. хмм

    ***** кат няма ко друго да каже или измисли… фейсбука виновен :))))

Коментар