Adidas ще печата маратонки на 3D принтер

Adidas иска да направи своите маратонки още по-удобни, като печата подметките на 3D принтер според индивидуалните особености на всеки крак

Adidas иска да направи своите маратонки още по-удобни, като печата подметките на 3D принтер според индивидуалните особености на всеки крак

Adidas показа нов модел маратонки Futurecraft 3D за бегачи, които буквално се пригаждат към своите притежатели, благодарение на подметка, направена на 3D принтер по отпечатък от крака.

С други думи, всеки чифт на маратонките ще бъде уникален, с отчитане на индивидуалните особености на краката на купувачите, съобщи SlashGear.com. В отпечатването на маратонките на Adidas ще помага компанията Materialise.

Подметката на Futurecraft 3D ще се печата от специален гъвкав материал, във фирмените магазини на Adidas. Купувачът ще трябва да прекара няколко минути на пътечката за бягане с цел създаване на компютърен модел, по който се прави въглероден отпечатък на крака.

Ако маратонките Futurecraft 3D пожънат успех, Adidas ще възприеме по-широко технологията за триизмерен печат – тя може да направи спортните обувки на компанията още по-удобни за всеки отделен човек.

В момента Futurecraft 3D е само прототип, но в близките месеци Adidas ще започне изпитания на новата маратонка. Очаква се след половин година компанията да представи първи резултати от 3D технологията.

Коментар