Ще чатим в Skype и с хора, които не са абонати

Нова функция в Skype ни позволява да изпратим покана и да общуваме по чата с всеки познат, независимо дали има Skype клиент или акаунт за услугата

Нова функция в Skype ни позволява да изпратим покана и да общуваме по чата с всеки познат, независимо дали той има Skype клиент или акаунт в услугата

Microsoft добави нова интересна функция в приложението Skype, което купи за $8,5 млрд. през 2011 г. Сега потребителите на услугата могат да канят в чата свои познати, които нямат инсталиран Skype клиент и дори акаунт в системата.

На поканените няма да се налага да свалят и инсталират какъвто и да е софтуер – достатъчно е да отворят в браузъра изпратената им връзка по е-поща, Facebook, Twitter, Viber, WhatsApp или по друг удобен за тях начин.

При отваряне на връзката, поканеният потребител автоматично се включва в разговора. За тези, които нямат акаунт, е предвидена възможност да въведат своето име, става ясно от съобщението в блога на Skype.

Покани могат да изпращат потребители на последната версия на Skype for Windows, Skype for Mac или Skype for Web, като натиснат +New, създадат нов чат, след това генерират уникална връзка и я изпратят на своя приятел.

Новата функция е налична в момента само за потребителите в САЩ и Великобритания. В близките седмици услугата ще стане достъпна и за потребителите във всички останали страни по света.

Коментар