Мусала Софт участва във форум “Решения за бизнеса от партньорите на IBM”

На 20 юни в парк-хотел Централ в София се проведе традиционния форум на фирма NDB под надслов „Решения за Вашия бизнес от партньорите на IBM”. На събитието присъстваха бизнес партньори на IBM, фирми и организации с интерес към IBM технологиите, както и представители на различни медии. Партньорите на софтуерния гигант представиха свои приложения, опит в определени области и добри практики. Гостите имаха възможност да видят демонстрации на разработени решения и да се запознаят отблизо с избрани платформи и предимствата от тяхното използване.
Мусала Софт, в качеството си на сертифициран бизнес партньор на IBM на най-високото “premier“ ниво, демонстрира опит в продуктите на IBM за Business Process Management. Станимир Бойчев, управляващ съдружник в компанията, изнесе презентация на тема “EMCS – Информационна система базирана на WebSphere Process Server за митническите администрации в ЕС”. SOA приложението ще подпомага процеса по проследяване движението на акцизни стоки от митническите органи в ЕС и от самите търговци.
”EMCS (Excise Movement and Control System) е бизнес критично решение, което ще управлява огромния обмен на акцизни стоки в европейските страни. Системата ще допринесе за борбата срещу измамите и същевременно ще улесни търговията с тези стоки на вътрешния пазар, опростявайки формалностите. Проектът предстои да бъде внедрен във всички страни – членки на ЕС и към 2011 почти окончателно да замени хартиената документация, която по закон трябва да бъде издавана при трансфер на акцизни стоки между страните, подлежащи на облагане с акциз.” – сподели г-н Бойчев.

Коментар