Logitech пуска уеб камера специално за Mac

Компанията Logitech обяви първата си уеб камера, специално създадена за Mac потребителите, с авто-фокус технология и оптика Carl Zeiss. Моделът QuickCam Vision Pro е предназначена за видео разговори по iChat и Skype.
"Обективът и технологията авто-фокус, сензорът и софтуерът за корекция на светлината допринасят за перфектните детайли и чистия образ”, заяви Джина Кларк, генерален мениджър и вицепрезидент на отдел Интернет комуникации в Logitech.
Авто-фокусът на новата камера прави плавен преход между различните позиции, а не сменя рязко опциите "близо" и "далече", както някои други уеб камери. Фокусирането е достатъчно плавно – образът е контрастен дори при екстремна близост до 10 см от обектива на камерата, посочват от компанията.
Системата на авто-фокус компенсира промените в контраста и префокусира образите за по-малко от 3 секунди.
QuickCam Vision Pro за Mac възпроизвежда видео с висока резолюция благодарение на 2-мегапикселов сензор. От съществено значение за качеството на образа е и патентованата технология RightLight 2, с която уеб камерата интелигентно адаптира светлината при слабо или прекалено силно фоново осветление.
Ползването на уеб камерата за разговори по iChat или Skype гарантира видео с VGA-качество с до 30 кадъра в секунда, четири пъти по-контрастно и два пъти по-меко изображение от наличните уеб камери за видео разговори със сравнима цена, твърдят от компанията.
Новата уеб камера не се нуждае от инсталация. Ако се ползва за запис на видео, то ще бъде във формат 720p HD (960х720 пиксела). Камерата се съчетава със стила на всеки Mac компютър с черно-сивия си профил и сребристия вграден микрофон.
Logitech QuickCam Vision Pro за Mac се очаква в САЩ и в Европа в началото на юли тази година. Препоръчителната й цена в Европа е €99.99.

Коментар