Google подготвя пълноценна Android за автомобили

Android Auto се очаква да прерасне в пълноценна операционна система за автомобили (снимка: CNET)

Android Auto се очаква да прерасне в пълноценна операционна система за автомобили (снимка: CNET)

Google ще добави към портфолиото си още една пълноценна модификация на операционната система Android. Това ще бъде пълноценна версия за автомобили.

В момента съществуват три версии на отворената платформа – Android за смартфони и таблети, Android TV за телевизори и Android Wear за носими устройства. Към тях Google ще прибави операционна система за автомобили.

Да, вече съществува Android Auto, но това не е пълноценна операционна система, а по-скоро функция за предаване на възможностите на смартфона на дисплея на автомобилното табло.

Предположението за появата на нова платформа се базира на документа Android Compatibility Definition Document, който описва различни условия за лицензиране на Android 6.0 от външни компании. В него се посочва, че системата управлява главното устройство на автомобила.

По-рано излезе информация за платформа Android Automotive, но в цитирания документ не се говори за готови автомобилни системи. Предполага се, че автомобилни бордови компютри под управление на Android ще се появят след около година.

Коментари по темата: „Google подготвя пълноценна Android за автомобили”

добавете коментар...

  1. Iv

    Ако продължават така няма да остане нито едно превозно средство, което да се ползва по предназначение предвижване от точка А в точка Б 🙂

Коментар