Два безплатни уъркшопа за Docker през ноември

Първи по рода си безплатен Docker Workshop ще се проведе в началото на ноември в офиса на ICN.Bg

Първи по рода си безплатен Docker Workshop ще се проведе в началото на ноември в офиса на ICN.Bg

Серия безплатни работилници на тема Docker хостинг организира високо-технологичната компания ICN.Bg. Водещият хостинг доставчик първи у нас внедрява контейнер технологията в набора си от услуги чрез Kubernetes и Docker. 

Docker е платформа с отворен код, изградена на базата на Linux контейнерна технология, която позволява изграждане, доставка и стартиране на разнообразни приложения, изолирайки ги едни от други.

Kubernetes също е платформа с отворен код, но за управление на клъстери. Тя  служи за разполагане, скалиране и поддръжка на приложения, работещи в Линукс контейнери.

ICN.Bg ще популяризира иновативната за България технология със серия от уъркшопи, на които ще бъдат представени Docker и Кubernetes чрез интересни примери. Участниците в Docker Workshop ще имат възможност да изградят или мигрират своите първи приложения в контейнерната среда.

Специализираната работилница е насочена към програмисти със задълбочени познания, като опит с Linux или DevOps е предимство, уточниха от ICN.Bg. Изисква се също личен лаптоп с Wi-Fi и предварително инсталиран Docker Engine.

Предвидени са две дати за провеждане на уоркшопи – 5 и 12 ноември, като заниманията ще се състоят в офиса на ICN.Bg. Участието в събитията е безплатно, а регистрацията е отворена за всички желаещи специалисти.