LibreOffice 5.1 идва с два пъти по-бързо стартиране

LibreOffice се явява безплатна алтернатива с отворен код на пакета MS Office

LibreOffice се явява безплатна алтернатива с отворен код на пакета MS Office

Версия 5.1 на популярния пакет с отворен код LibreOffice влезе във финален етап на разработка. Ентусиасти и членове на отворената общност ще могат да си свалят в близките дни алфа изданието на продукта.

Голямото подобрение в LibreOffice 5.1 е два пъти по-бързото стартиране на офис пакета, в сравнение с предишната версия, съобщиха от организацията The Document Foundation, която поддържа софтуера.

Подобрена е също така съвместимостта с файловите формати на Microsoft Office, вкл. версия 2016. Добавени са и някои нови характеристики като Chart Sidebar за по-интуитивна промяна на настройките.

Първата кандидат-финална версия на LibreOffice 5.1 ще стане достъпна в средата на декември. През януари 2016 г. се очакват втора и трета кандидат-финална версия, а завършеният продукт ще излезе в началото на февруари.

През последните 12 месеца за LibreOffice са работили около 300 специалисти от отворената общност. В момента са достъпни за сваляне „fresh” версия LibreOffice 5.0.2, както и „still” версия LibreOffice 4.4.5 от сайта на проекта.

Даунлоуд: LibreOffice 5.0.2, LibreOffice 4.4.5

Коментари по темата: „LibreOffice 5.1 идва с два пъти по-бързо стартиране”

добавете коментар...

  1. Иван

    Аз също съм много доволен от LibreOffice-ът. Има известни разлики с MS Office, но те не пречат особено, особено за т.нар. обикновен потребител.

  2. Йордан

    Супер!

    LibreOffice супер много ме кефи, но има един сериозен недостатък – поддържката на docx файлове все още не е на добро ниво.

    Иначе LibreOffice-ът е чудесен офис пакет за потребители, които нямам възможност да платят $500 за продуктите на Майкрософт.

Коментар