Bulpros привлече инвестиции, планира експанзия

„Привличаме финансови и стратегичeски партньори, които да ни помогнат да ускорим растежа си през следващите години”, коментира Ивайло Славов, председател на съвета на директорите на Bulpros

„Привличаме финансови и стратегичeски партньори, които да ни помогнат да ускорим растежа си през следващите години”, заяви Ивайло Славов, председател на съвета на директорите на Bulpros

Фондът BlackPeak Capital и частен немски инвеститор придобиха миноритарен дял в българската ИТ компания Bulpros, съобщиха от дружеството. Стойността на сделката не беше уточнена.

„Допреди 5 години бяхме малка и прохождаща фирма, сега се развиваме с все по-бързи темпове и привличаме финансови и стратегичeски партньори, които да ни помогнат да ускорим растежа си през следващите години”, коментира сделката Ивайло Славов, председател на съвета на директорите на Bulpros.

Той не скри амбициите на компанията да стане водещ доставчик на ИТ услуги в Югоизточна Европа. Bulpros удвоява резултатите си на годишна база, като бе определена за най-бързо растящата ИТ фирма от Топ 50 на българския пазар, с 9 офиса в България, Германия, Полша и САЩ.

„След обстоен анализ на пазара, решихме да инвестираме в една от най-бързо развиващите се фирми на пазара – Bulpros”, заяви от своя страна Росен Иванов, управляващ партньор в BlackPeak Capital.

По неговите думи секторът на информационните и комуникационни технологии е приоритетен за фонда, а в този бранш Bulpros се отличава с бърз растеж и професионална организация на управление.

Bulpros ще използва инвестираните средстава за увеличаване на присъствието и бизнеса си в Източна и Западна Европа и ще засили позициите си в САЩ, уточни Ивайло Славов.

Фирмата възнамерява да разшири портфолиото си като предлага нови услуги в ИТ и BPO сектора, както и да инвестира в развиване и налагане на свои софтуерни продукти на световния пазар.

ИТ компанията планира също да разшири дейността си чрез придобиване на фирми в съседните на България страни и на развитите международни пазари. В момента за Bulpros работят 500 души. Компанията доставя ИТ услуги в пълния им цикъл –  разработка на софтуер, ИT инфраструктурни решения и облачни услуги.

BlackPeak Capital e инвестиционнен фонд за дялов капитал, създаден по инициативата JEREMIE в България. Фондът инвестира в бързо развиващи се български компании с амбиции и на глобалния пазар.

Коментари по темата: „Bulpros привлече инвестиции, планира експанзия”

добавете коментар...

  1. Екс

    Супер си е фирмичката, малко паричките да оправят и всичко ще е 6, препоръчвам я!!!

  2. :o)

    Ми ако новината е платена, ще те цензурират братче 🙂

  3. :-)

    Щото е платен репортаж. Тук пак е добре, в Капитал коментарите са още по-приятни за четене.

  4. Програмист

    Защо така нагло цензурурате коментари, при положение че не съм използвал нецензурни думи? Намирисва работата нещо!

  5. Kondio

    Kude sa tezi 500 choveka? V registara sa 300

  6. :-)

    То е достатъчно да се прегледат мения на хора в бгработодател.

  7. Програмист

    Тази компания няма бъдеще! Кога ли в България ще се научат, че бизнесът по шуробаджанашки не води до нищо хубаво. *****

  8. Йордан

    ******************

    Сега, когато имат много повече пари, ще си наемат по-качествени служители и услугите ще им станат по-качествени.

  9. :)

    Не споделям мнението.
    Имайки предвид и начина на изказване се съмнявам и в неговата достоверност.
    Успех на най-смелите 🙂

  10. :-)

    Мани, мани …това е новинаТА! Някои излъга инвеститори да налеят паро в тази “фирма”. ******

Коментар