Microsoft опростява обновлението до Windows 10

Вместо чрез резервиране, потребителите ще могат да се обновяват до Windows 10 по обичайни начин за ъпдейти

Вместо чрез резервиране потребителите ще могат да се обновяват до Windows 10 по обичайния начин за автоматични ъпдейти

За три месеца новата операционна система Windows 10 е инсталирана на 120 милиона компютъра по света. Темпът е добър, но Microsoft иска да ускори още повече процеса, променяйки правилата за разпространение на потребителската версия.

Преди всичко ще отпадне т.нар. резервиране – ъпгрейдът от Windows 7/8.1 до версия Windows 10 вече ще се извършва по обичайния начин чрез центъра за обновления. Първоначално, обновяването до Windows 10 ще бъде опция, но още в началото на 2016 г. то ще стане препоръчително, съобщи TechSpot.com.

Това означава, че свалянето и инсталирането на Windows 10 ще се извършва автоматично, но само в случай, че в настройките на центъра за обновление е включен съответният режим. Условията за връщане към предишна версия на Windows ще останат непроменени – потребителите ще могат да направят даунгрейд в рамките на месец, а след този срок само чрез чисто инсталиране.

В допълнение, Microsoft планира да обнови помощната програма Media Creation Tool, като добави в нея възможност за създаване на универсални зареждащи DVD и USB носители с 32- и 64-битови образи на Windows 10.

Microsoft ще се погрижи и за потребителите на пиратски копия на Windows 7 и 8.1. Те ще получат възможност с помощта само на един клик да придобият лиценз за Windows 10 от магазина Windows Store.

Коментари по темата: „Microsoft опростява обновлението до Windows 10”

добавете коментар...

  1. tziko

    Лаптопа ми се ъпдейтна от W7 до W10, сега реагира като ранен охлюв. Мисля да му сложа едно убунту.

  2. Blah

    Коментар към 🙂 от Microsoft: “Знаем, знаем…” 😉

  3. :)

    Екстра си е новият windows. Ползвам го без никакви проблеми.

  4. Anonymous

    Като гледам ужасното недоразумение W10, сърцето ми се изпълва с тиха благодарност към досадната Vista, която след съвсем сносната XP още тогава успя да ме накара завинаги да напусна света на M$.

Коментар