Ще носим дрехи с функция за мобилни плащания

Мобилните плащания скоро ще навлязат в модните аксесоари (снимка: Business Wire)

Мобилните плащания скоро ще навлязат в модните аксесоари (снимка: Business Wire)

Необичайно партньорство предприеха модният дизайнер Адам Селман и картовият оператор MasterCard. Те искат да наложат на пазара нов тип дрехи и аксесоари с вградена функционалност за мобилни плащания, съобщи Ню Йорк Таймс.

По същество, новите модни продукти – например очила и ръкавици – няма да се различават на външен вид от обикновените, но ще имат вградена малка електронна схема. Прототипи на подобни аксесоари бяха показани тази седмица на конференцията Money 20/20 в Лас Вегас.

Информацията за кредитната карта се съхранява в електронната схема, която през Bluetooth се свързва към смартфон с приложение за електронни плащания. Достатъчно е да се приближат ръкавицата или очилата къч безконтактно устройство за четете, за да се извърши плащане на стока или услуга.

Как ще възприемат идеята крайните потребители ще стане ясно не по-рано от втората половина на 2016 г., когато на пазара ще излязат иновативните дрехи и аксесоари за носене. Не се очаква цените им да бъдат особено по-високи, заради електронната схема.

Коментари по темата: „Ще носим дрехи с функция за мобилни плащания”

добавете коментар...

  1. Гащи Чорапогащи

    Да парите са в гащите и в долното мръсно бельо на хората 🙂

    Много иновативно и старо – жените от началото на човешката история си изкарват прераната и печелят пари със сваляне на гащи.

Коментар