Google Maps заработи пълноценно и офлайн

Картографското приложение Google Maps вече работи пълноценно и в режим офлайн

Картографското приложение Google Maps вече работи пълноценно и в режим офлайн

Популярното приложение Google Maps вече може да работи и в режим офлайн, ако потребителят си свали предварително на устройството необходимите карти, съобщи в блога си интернет компанията.

На много места по света все още нямат достъп до интернет или връзката е слаба. Това затруднява достъпа до актуална информация, особено при опит за определяне на местоположение и избор на маршрут.

Но ето, че Google Maps ще помага пълноценно на хората, дори когато те нямат достъп до мрежата. Приложението указва точното направление на движение, позволява намиране на полезна информация за конкретно място от рода на телефонни номера и график на работа.

Потребителите могат да съхраняват в устройствата си карти на градове и цели държави или просто да изберат желан район и да натиснат Download. В раздела Offline Areas е предвиден и бутон „+” за добавяне на нови карти към вече съхранените.

Google Maps ще преминава автоматично в офлайн режим, когато потребителят се намира на територията на свалената карта. В момента обновеното приложение получават устройства под управление на Android, а скоро функцията ще стане достъпна и за потребителите на iOS.

Коментари по темата: „Google Maps заработи пълноценно и офлайн”

добавете коментар...

  1. И?

    Кога ще е и за БГ?

  2. Хмм

    Да се слави името Нокиево 🙂

Коментар