ФБР поръчало взлом на Tor за 1 млн. долара

Платени от ФБР специалисти от Университета Карнеги Мелън са извършили хакерска атака срещу мрежата за анонимно сърфиране Tor през 2014 г., става ясно от публикации в блога на проекта.

Чрез взлома ФБР е искало да проучи активността на нарушители на закона, които ползват Tor за укриване на своето местонахождение. Хонорарът за тази задача е бил не по-малко от 1 млн. долара, научили от Tor.

Твърди се също така, че сделката на ФБР с университета е направена незаконно, като е заобиколен надзорният съвет на учебното заведение. Атаката освен това не била насочена само срещу престъпници, а обхванала голям брой потребители, които не са извършвали никакви незаконни дейности, разкриват администраторите на мрежата.

В началото на юли 2014 г. администраторите на мрежата открили присъствие на множество възли в мрежата Tor, създадени да компрометират анонимността на потребителите. Тези възли веднага били премахнати от мрежата, но те са присъствали в нея от януари 2014.

Организаторите на атаката са използвали модифицирани заглавия на протокола Tor, за да провеждат атаки с потвърждаване на трафика. Няма яснота кои точно възли или потребители са компрометирани, но е установено, че целта на атаката са били различни скрити услуги на мрежата – по-точно ФБР искало да узнае от кой и къде са пуснати тези услуги.

Коментари по темата: „ФБР поръчало взлом на Tor за 1 млн. долара”

добавете коментар...

  1. фбрпидали

    контрола в интернет мобилни комуникации база данни разни западни и секви служби мики маусувци терроризъм организирана престъпност лъснаха ли ви насраните задници 4 години в Ирак Сирия Ливан Либия Афганистан колко теракта в Европа и по света най голямата криза със заложници в света след османскитеислямисти до1878 и кво нада нищщщоооо контрола е за обикновенните граждани от фирми подопечни на мики маус с цел промишлен шпионаж за това г-н Сноудън ви даде свободно

Коментар