Windows 10 с първо голямо обновление

Windows 10 вeче е готова за разгръщане в рамките на цялата организация, увери Microsoft

Windows 10 вeче е готова за разгръщане в рамките на цялата организация, увери Microsoft

Microsoft пусна днес първото голямо обновление на Windows 10 за персонални компютри и таблети. Направени са подобрения във всички аспекти на платформата, а хиляди партньори на компанията са обновили драйверите и приложенията си за съвместимост с новата ОС.

В допълнение, от днес Windows 10 става достъпна за конзолите Xbox One, а скоро се очаква и версията за смартфони, съобщи в блога на Windows Тери Майерсън, изпълнителен вицепрезидент на подразделението „Windows and Devices Group”. Обновлението е безплатно за потребителитe, а Microsoft смята, че е дошъл моментът за внедряване на Windows 10 в рамките на цялата организация.

Ежедневни задачи, като времето за зареждане, например, са ускорени с 30% спрямо Windows 7 на едно и също устройство. Изтъкват се и предимствата на новия браузър Edge, който работи по-бързо и сигурно, предлага разглеждане на отворените табове без напускане на текущото приложение, както и синхронизация на отметки между различни устройства.

Значително е усъвършенстван и гласовият помощник Cortana, който е способен да разпознава телефонни номера, имейл адреси и дори физически адреси, за да помогне на потребителя в планирането на ежедневието.

Microsoft набляга и на ползите от Windows 10 за бизнес потребителите. Обновената платформа позволява по-лесно управление както на фирмените, така и на личните устройства, използвани за служебни цели (BYOD). В момента 110 млн. устройства, вкл. 12 млн. бизнес РС, работят под Windows 10.

Компанията въвежда две нови услуги за бизнеса: Windows Update for Business и Windows Store for Business. Първата от тях предлага контрол върху внедряването на обновленията в организациите, при запазване на сигурността и намаляване на разходите. Втората услуга дава гъвкавост при намиране, придобиване, управление и дистрибуция на приложения за Windows 10.

Няколко ключови функции правят Windows 10 най-сигурната платформа на Microsoft, подчертават от компанията. Това са Credential Guard, Device Guard, Windows Hello (слага край на паролите за сметка на биометрията, вкл. пръстови отпечатъци и разпознаване на лице) и безплатният антивирус Windows Defender.

Коментари по темата: „Windows 10 с първо голямо обновление”

добавете коментар...

  1. Pat

    Дреме ми на патока

  2. Шимо

    Голем праз!

Коментар