IBM отваря още четири студиа в Европа

Студиата на IBM са устроени така, че екипите взаимодействат тясно помежду си и с клиентите

Студиата на IBM са устроени така, че екипите взаимодействат тясно помежду си и с клиентите

IBM разширява присъствието си в Европа. В началото на месеца компанията отвори нови офиси от типа IBM Studio в Дъблин и Хорсли, Великобритания, а до края годината ще заработят още четири подобни офиса – във Варшава, Прага, Хамбург и Париж.

С новите европейския офиси броят на IBM студиата в света ще достигне 20, съобщават от компанията. В тези офиси работят многопрофилни екипи оп специалисти, вкл. дизайнери, стратези, програмисти и браншови експерти.

Задачата на екипите е да разработват продукти и цифрови маркетингови услуги на базата на облачни технологии, анализ, когнитивни системи Watson и решения за взаимодействие. Организацията на студиата позволява тясно сътрудничество между експертите от IBM Design и IBM Interactive Experience с клиентите при създаване на персонализирани цифрови решения.

Всяко ново студио на IBM има определена специализация. Така например, екипите в Дъблин и Хорсли ще се занимават с разработка на дизайна на продукти на IBM и механизми за взаимодействие с потребителите с Watson, с решения за сигурност, сътрудничество и IoT.

Студиата в Хамбург и Париж пък са фокусирани върху мобилните и уеб приложения, както и върху проектите за цифрова трансформация на бизнеса, уточнява IBM.

Коментар