Oracle се изправя срещу Amazon в облака

Предстои битка на титани в облака - Oracle срещу Amazon

Предстои битка на титани в облака за доверието на бизнес клиентите – Oracle се изправя срещу Amazon

Разработчикът на корпоративен софтуер Oracle планира сериозно настъпление на пазара за облачни услуги. Компанията подготвя няколко услуги, които ще конкурират пряко Amazon Web Services.

В близките шест месеца Oracle ще пусне пакет от услуги, от които се откроява Elastic Compute Cloud. По своето име и функции тя е напълно подобна на Amazon Elastic Compute Cloud – услуга, която предоставя на клиентите изчислителни ресурси в облака.

Вдъхновената от Лари Елисън компания планира също така да пусне услуга, чрез която организациите ще свържат своите центрове за данни към облака на Oracle. Подобна услуга фигурира и в портфолиото на Amazon.

В момента Oracle предлага на клиентите си услуга за облачно съхранение на данни, която пряко конкурира Amazon S3, отбелязва BusinessInsider.com.

Според изданието, в началото на 2015 г. Oracle ще започне работа по облачен проект, който се приема като „убиец” на Amazon Web Services. Очаква се към края на 2016 г. компанията да пристъпи към затворени бета тестове на новата услуга при реални клиенти.

Коментар