Microsoft пусна Minecraft обучител по програмиране

Предназначен за участници над 6-годишна възраст, обучителят въвежда играчите в основни умения за кодиране

Предназначен за участници над 6-годишна възраст, обучителят въвежда играчите в основни умения за кодиране

Microsoft, в партньорство с Mojang AB и Code.org, пусна Minecraft обучител за кодиране, предназначен за ученици и преподаватели и създаден специално за третата поредна кампания Hour of Code.

Hour of Code е традиционна кампания за насърчаване изучаването на компютърни науки в глобален мащаб, която се провежда в рамките на Computer Science Education Week от 7 до 13 декември. Новият обучител, който е вече достъпен в code.org, вкл. на български, въвежда участниците в основите на кодирането чрез забавната и популярна игрова среда на Minecraft.

Създаден от гейм дизайнерите на Minecraft в партньорство с Code.org, обучителят включва Стив и Алекс от Minecraft, които са добре познати на над 100 милиона Minecraft играчи по цял свят.

„С Minecraft и Code.org се стремим да провокираме креативността в следващото поколение иноватори по начин, който е естествен, колаборативен и забавен”, коментира пускането на новия продукт Сатя Надела, СЕО на Майкрософт.

Предназначен за участници над 6-годишна възраст, обучителят въвежда играчите в основни умения за кодиране, насърчавайки ги да навигират, копаят, строят и откриват в 2-D света на Minecraft, като подреждат заедно блокове, за да завършат всички действия и да генерират компютърен код.

За играчите е достъпен набор от 14 предизвикателства, включително свободно време за игра, за да проучат концепции за кодиране, които са научили чрез обучителя.

„Тазгодишният Minecraft обучител ще даде възможност на милиони учащи по целия свят да научат как една тяхна любима игра работи, и ще ги вдъхнови да създадат своя собствена технология или приложение”, заяви главният изпълнителен директор и съосновател на Code.org Хади Партови.

Microsoft ще подкрепи кампанията Hour of Code в България, като организира събития в цялата страна с участието на повече от 2000 учащи от детски градини, училища и университети, които посредством Minecraft обучителя ще могат да кодират по забавен и полезен начин.

Коментари по темата: „Microsoft пусна Minecraft обучител по програмиране”

добавете коментар...

  1. Kombaina

    Доста добре като начинаещ програмист се справих с всичките без проблем.

  2. TEDKA

    Не е за студенти и преподаватели, а за ученици 6+ и учители. Целта е да се запалят децата да програмират в най-ранна детска възраст. Сайта се превежда на български от учители.

Коментар