Microsoft отвори кода на Visual Studio Code

Visual Studio Code е крос-платформена среда за разработка, вече с отворен код

Visual Studio Code е крос-платформена среда за разработка, вече с отворен код

Microsoft отвори изходния код на средата за разработка Visual Studio Code и го публикува на сайта GitHub. Компанията обяви новия си подход по време на конференция в Ню Йорк.

Сега разработчиците могат да изпращат доклади за грешки, да участват в тестове на корекциите, да проверяват промените в кода, да обновяват и допълват документацията и да се включат в отстраняването на грешки.

Visual Studio Code (VS Code) е олекотена крос-платформена среда за разработка на уеб и облачни приложения, достъпна за Windows, OS X и Linux. Средата поддържа езици за програмиране и технологии като JavaScript, C#, Json, HTML, Markdown, TypeScript, CSS, Sass, Less и DockerFile.

VS Code включва редактор на код с възможност за персонализация на интерфейса. На нея могат да се разработват приложения на платформи Node.js, ASP.NET 5 и Unity.

Най-важното нововъведение в бета версията, пусната по-рано тази година, е поддръжката на разширения за допълнителна функционалност. В момента са достъпни над 60 разширения, вкл. за поддръжка на допълнителни среди и езици като Delphi и Pascal, Stylus, Clarion, XQuery и др.

Всички разширения се зареждат от каталога Visual Studio Marketplace. Началният комплект от разширения се разпространява безплатно, но в бъдеще могат да се появяват и платени разширения. Разработчиците сами могат да създават разширения с помощта на SDK.

Даунлоуд: Visaul Studio Code (от Github)

Коментари по темата: „Microsoft отвори кода на Visual Studio Code”

добавете коментар...

  1. до МЗ

    Аз не троля, ама ти какво правиш в новина за Windows. Бегом в linux-bg.com да полижеш гъза на neter, и да поплюеш win.

  2. Arm and Hammer

    Ей, злобно грозно тролче, недей да тролиш наоколо!

  3. john LII

    Супер, линуксчикиите немогат да се похвалят с такива неща.

Коментар