Oracle затваря центрове за поддръжка, съкращава

Софтуерната корпорация Oracle консолидира центровете си за поддръжка

Софтуерната корпорация Oracle консолидира центровете си за техническа поддръжка

Oracle извършва реорганизация на глобалната си мрежа от центрове за поддръжка на софтуера. Мерките включват затваряне на центрове в някои страни и съкращаване на персонал, предаде Register.co.uk.

Наскоро компанията е затворила центровете си в Швейцария и Египет. През февруари 2016 г. ще затвори офиси във Великобритания и Австралия, а през март – във Франция.

В резултат на реорганизацията, в Европа ще остане само един център за поддръжка на софтуера на Oracle и той ще бъде в Румъния. Промени в САЩ засега не се предвиждат.

Същевременно, компанията ще съкрати над 1000 души, заети с техническата поддръжка, според публикацията в Register. Като цяло, в Oracle работят над 135 хиляди души. Затварянето на центрове за поддръжка и съкращенията се обосновават с нуждата от повишаване на ефективността.

Oracle потвърждава пред Register информацията за затваряне на център във Великобритания в рамките на процес на консолидация, при който дейността от някои центрове ще се изнесе в други. Компанията не уточнява дали ще съкрати персонал.

Коментари по темата: „Oracle затваря центрове за поддръжка, съкращава”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Криза отново настъпва. Гответе се отново за сценария от 2007-2008 година.

Коментар