Adata R300 записва пълен ден шофиране

Adata R300 позволява на автомобилистите да записват пълен ден шофиране, за да имат доказателства в случай на инцидент

Adata R300 позволява на автомобилистите да записват пълен ден шофиране, за да имат доказателства в случай на инцидент

Adata Technology пусна на пазара дигиталния рекордер RC300 – дебютно устройство за компанията в сегмента за автомобилни аксесоари. Моделът RC300 се базира на опита в устройствата за съхранение на данни на Adata, като предлага до 128GB капацитет.

С помощта на тази джаджа, автомобилстите могат да записват пълен ден шофиране, като си осигурят спокойствие в случай на някой пътен инцидент. RC300 може да се ползва също така за запис на приятните моменти от пътешествията. Устройството записва с Full HD 1080p резолюция и 30 кадъра в секунда и разполага с широкоъгълен обектив, подходящ за различни светлинни условия.

Рекордерът поддържа множество режими на запис и снимане и е оборудван със защита с G-датчик и автоматично запазване, за да гарантира, че видео-данните са добре защитени за последващо използване. Потребителският интерфейс е изчистен и опростен, за да могат шофьорите удобно да използват функциите на устройството, без излишно да се разсейват на пътя.

Едно от ключовите предимства на RC300 е поддръжката на до 128GB microSDXC карти-памет, с които може да се заснемат около 1120 минути Full HD 1080p видео с 30 кадъра в секунда.

Adata слага ударението върху разширението на паметта, като доставя RC300 заедно с 16GB micro SDHC карта-памет, която ползва MLC NAND флаш на компанията. С гъвкавото разширяване на паметта шофьорите могат да решат колко капацитет им е нужен за цял ден.

В допълнение към интуитивния потребителски интерфейс, RC300 се поставя лесно в кола, с монтаж върху предното стъкло или огледалото за обратно виждане, или на други точки в автомобила.

Обективът има 6-слойно стъкло със защитно покритие срещу надраскване и деформация, както и инфрачервен филтър. Голямата бленда F/2.0 на обектива прави RC300 подходящ за работа и при слаба осветеност, докато технологията на широк динамичен обхват поддържа оптимално качество на записа при различни условия.

Ъгълът на „виждане” на RC300 е впечатляващо широк – 140 градуса, като осигурява покритие на по-голяма част от пътя и минимизира „слепите” точки. Камерата има 12V/24V извод за захранване и се свързва към системата за запалване на колата за автоматичен старт и стоп на записа.

Adata е вградила G-датчик в RC300, като устройството автоматично запазва видеото при внезапни разтърсвания или рязка промяна в скоростта. Запаметеното съдържание може да бъде заключено, за да предотврати изтриването и да се гарантира, че важните доказателства са надеждно защитени.

Функциите за автоматично запазване се прилагат и при други обстоятелства, например внезапно отпадане на захранването. RC300 предлага стандартен запис, автоматичен запис в затворен цикъл, ръчен затворен цикъл и предварително настроен график на записа.

Устройството може да работи и като фотоапарат за отделни снимки с резолюции до 4032×3024 (12 мегапиксела). Има презицен 4X дигитален зуум и неограничен фокус след 50 см разстояние от обекта. Превключването между видеокамера и фотоапарат се постига с едно докосване.

Коментар