БАБХ осигури е-достъп до регистрите си

Резултатите от проекта на БАХБ вече се мултиплицират в две направления - вътре в организацията и навън - към други администрации, посочи инж. Антон Величков

Резултатите от проекта на БАХБ вече се мултиплицират в две направления – вътре в организацията и навън – към други администрации, посочи инж. Антон Величков

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) приключи проект за осигуряване на електронни услуги и публичен достъп до регистрите си, реализиран с безвъзмездна финансова помощ по ОП „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

В рамките на проекта е изградена и внедрена информационна система за обслужване и автоматизиране на работата на регистрите, свързани с продукти за растителна защита и торове. Осигурена е също възможност за автоматизиран обмен на данни с тези регистри.

Основни потребители на електронните регистри са администрацията на БАБХ, служителите на Държавен фонд „Земеделие”, граждани и браншови организации, уточниха от Агенцията на заключителна пресконференция по проекта.

Внедрената информационна система на БАБХ ще доведе до постепенното преминаване към безхартиен оборот на документи. Улеснява се и процесът по извършване на проверки, касаещи регистрите.

Резултатите от проекта вече се мултиплицират в две направления: вътре – в организацията на БАБХ и навън – към други администрации. Ще бъде подобрено цялостно административното обслужване в работата с регистрите, посочи ръководителят на проекта Антон Величков.

С осигуряването на достъп до публичната част на регистрите се дава възможност на всички заинтересовани страни по-лесно да се информират за продуктите, което ще оптимизира процесите и при тях, уточниха от Агенцията. Проектът е изпълнен от фирма „Бул Ес Ай” ООД.

Коментар