Хибриди „2-в-1” ще раздвижат РС пазара

Надеждите на производителите на компютри за следващата година са свързани с хибридите

Надеждите на производителите на компютри за следващата година са свързани с хибридите

След спада в продажбите при настолните персонални компютри последва такъв при ноутбуците, а вече същата съдба застига и таблетите. На дневен ред сега са хибридните устройства „2-в-1”, които могат да се ползват и като ноутбук, и като таблет.

Именно с хибридите са свързани надеждите на производителите на компютри за следващата година. Според източници от тайванската индустрия, доставките на „две в едно” устройства ще нараснат значително през 2016 г. – ръстът ще бъде двуцифрен, пише digitimes.com.

Нови модели от категорията хибриди се очаква да пуснат скоро компании като Acer, Asus и Lenovo. Показателен за важността на този сегмент от пазара е фактът, че през август тази година Intel, основният доставчик на РС процесори, обяви цялостна визия за мобилни устройства от типа „две в едно”.

Пазарните анализи категорично сочат ръст в продажбите на хибриди. Очаква се трансформация на повечето таблети именно в устройства „две в едно”. От друга страна, компактните таблети са измествани от т.нар. фаблети, или смартфони с големи екрани.

Коментар