5,4 млрд. SIM карти са продадени тази година

Доставките на SIM карти в света тази година ще достигнат 5,4 млрд. броя, прогнозира ABI Research. Това е с 4% повече спрямо предходната година, отбелязва анализаторската компания.

Голям ръст ще се наблюдава в сегмента на SIM картите с поддръжка на 4G и 3G – продажбите на такива карти ще се увеличат съответно със 109% и 12%, а при 2G се очаква 14% спад.

Що се отнася до сим картите с поддръжка на технология NFC, използвана за безконтактни мобилни плащания, тук се очаква съществено забавяне. Ако през 2014 г. продажбите в този сегмент нараснаха с впечатляващите 120%, то през настоящата година се очаква увеличение от едва 21% – доставките на подобни карти ще достигнат 204 млн. броя.

Анализаторите виждат като перспективен сегментът на сим картите за M2M (взаимодействие „машина-към-машина”) комуникации. От средата на 2018 г. до началото на 2019-та доставките на SIM карти за междумашинни комуникации, вкл. във формат MFF, ще нараснат драстично, но ABI Research не посочва конкретни цифри.

Коментари по темата: „5,4 млрд. SIM карти са продадени тази година”

добавете коментар...

  1. Ван

    В недалечно бъдеще всичко това ще е умряло и мъртво с тефонаджийските апарати с 3G, 4G, 5G, …, GGGG.

    Много хора не са се още събудили и отворили очите за злоупотребите от мобилните оператори, троянските коне, безнаказано следене и търговия с лични данни от мобилните оператори.

    Това трябва да е луд човек да си отваря пощата, въвежда пароли, пазарува през мобилен телефон на мобилен оператор.

Коментар