Джаджите на Apple са най-купувани за подаръци

Традиционно, устройствата на Apple доминират по брой нови активации по Коледа, когато хората си разменят подаръци

Традиционно, устройствата на Apple доминират по брой нови активации по Коледа, когато хората си разменят подаръци

Технологичните джаджи на Apple са предпочитани по-често за коледен подарък, в сравнение с продуктите на други компании, сочи проучване на анализаторската фирма Flurry, която принадлежи на Yahoo.

Както през миналата година, така и сега устройствата на Apple доминират по брой нови активации по Коледа, когато хората си разменят подаръци. Данните сочат, че от всички нови устройства, активирани в периода от 19 до 25 декември, близо половината (49,1%) се падат на iPhone и iPad.

За сравнение, в същия период на миналата година предпочитанието към Apple е било с 2,2% по-високо, заради новите фаблети iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които излязоха през есента.

Междувременно, интересът към продуктите на Samsung се е повишил с 2,1% тази Коледа. Устройствата на корейската компания са на второ място в предпочитанията за подаръци с дял от 19,8%. Успехът на Samsung е свързан с общата тенденция на ръст в продажбите на фаблети, делът на които възлиза на около 50% от всички Android устройства.

Трето място заема брандът Nokia с 2% от всички активации. В челната петица попадат още LG и Xiaomi с дялове съответно 1,7 и 1,5%.

Статистиката сочи, че на 5,5-инчовия iPhone 6s Plus се падат 12% от активациите на нови епълски устройства по Коледа. Популярността на фаблета е за сметка на спада при смартфоните със средни размери – от рода на iPhone 6s с 4,7-инчов екран – и при малките таблети като iPad mini, който има 9% от всички активации на iOS устройства.

Но въпреки ръста в продажбите на фаблети, 4,7-иннчовите iPhone 6s и iPhone 6 заемат 65% от общия бой активации на iOS устройства. След тях се нареждат пълноразмерните таблети, вкл. iPad Pro, с дял от 14%. В частност, на iPad Pro се падат по-малко от 1% от активациите.

Коментари по темата: „Джаджите на Apple са най-купувани за подаръци”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ванчо, като не ти харесва, хващай мотиката и заминавай на село.

  2. Ванчо

    Да, модерни времена …

    Модерно и актуално е да си хомосексуал и да имаш джаджите на Apple и да цъкаш фейсбоклук сайта.

    Без това не може да се живеЙ – просто е задължително в противен случай човек ще бъде отхвърлен от соц. мрежата и обществото.

Коментар