Alcatel OneTouch Pixi 3 – вече и във вариант с Windows 10 Mobile

Alcatel OneTouch Pixi 3 под управление на Windows 10 Mobile прави дебют на изложението CES 2016

Alcatel OneTouch Pixi 3 под управление на Windows 10 Mobile прави дебют на изложението CES 2016

8-инчов таблет под управление на Windows 10 Mobile обяви на CES 2016 компанията Alcatel OneTouch. Първият подобен модел, Alcatel OneTouch Pixi 3 (8) с Android, излезе на пазара през миналата година.

Компанията все още не е разкрила подробности за параметрите на устройството освен, че стъпва на чипсет Qualcomm и поддържа работа в мрежи от четвърто поколение 4G LTE.

Предвидена е също интересна функция за дистанционно управление на телевизор през таблета. Налични са две камери – предна и задна, както и GPS приемник.

Android-базираният модел предоставя капацитивен екран с диагонал 8 инча и резолюция HD 1280×800 пиксела. Той има 1GB оперативна памет и 4GB флаш памет, която може да се разширява с microSD карти.

Windows вариантът на Alcatel OneTouch Pixi 3 обаче ще се нуждае най-малко от 8GB сторидж. Предполага се, че и процесорът на Qualcomm е по-мощен от двуядрения MediaTek в Pixi 3 (8) под управление на Android.

Предлаганата заедно с таблета версия на Windows 10 Mobile е оптимизирана за работа с подобни устройства, уточнява Alcatel OneTouch. Таблетът ще излезе на пазара през първото тримесечие на годината, но цената му все още не е обявена.

Коментар