До 10 000 символа ще публикуваме в Twitter

Инициативата за увеличаване на дължината на текста на съобщенията в Twitter идва от генералния директор Джек Дорси

Инициативата за увеличаване на дължината на съобщенията в Twitter идва от генералния директор Джак Дорси

През първото тримесечие на годината Twitter ще позволи на потребителите на социалната мрежа да публикуват текстове с дължина до 10 хиляди знака, съобщи Re/code, позовававайки се на няколко източника, запознати с делата на компанията.

Все още не е избрана датата за официално въвеждане на новата функционалност. За първи път в края на септември миналата година Re/code съобщи за подобни планове на Twitter. Социалната мрежа засега не е коментирала появилите се информации.

В момента потребителите на Twitter могат да публикуват съобщения с дължина до 140 символа. Социалната мрежа вече тества версия, в която потребителите ще продължат да виждат в лентата кратки съобщения с дължина до 140 символа, но ще могат да ги разширяват, за да прочетат целия текст.

По този начин Twitter ще запази външния си вид. Не е сигурно обаче, че подобен дизайн ще бъде окончателен.

Инициативата за увеличаване на дължината на текста на съобщенията идва от генералния директор на Twitter Джак Дорси. Неговият екип се опитва да разшири мултимедийните възможности на социалната мрежа и да увеличи аудиторията й.

Ограничението от 140 символа в личните съобщения отпадна още в средата на август м.г. В началото на ноември Twitter въведе под съобщенията „лайк”, следвайки примера на Facebook и Instagram, както и някои други промени за удобство на потребителите.

Коментар