Потребителски дрон развива скорост 80 км/ч

Корпусът е Parrot Disco във вид на крило, подобно на военния дрон DARPA TERN

Корпусът на Parrot Disco е във вид на птица, подобно на военния дрон DARPA TERN

Parrot Disco, нов потребителски дрон, представен на CES 2016 в Лас Вегас, може да лети в продължение на 45 минути и да достигне скорост 80 километра в час.

Новото устройство се отличава със своята форма и принципа си на придвижване. Корпусът е във вид на птица, подобно на военния дрон DARPA TERN. Именно тази конструкция и малкото тегло – около 700 грама при размах на крилата 1 метър – позволяват на дрона да развие висока скорост (до 80 км/ч).

За разлика от конкурентите, Parrot Disco има и по-голяма автономност. Дронът може да остане във въздуха до 45 минути и да се приземи в автоматичен режим.

За да излети, Parrot Disco просто трябва да бъде хвърлен във въздуха. Дронът може да се движи както по предварително зададен маршрут, така и да се управлява пряко от потребителя, като същевременно предава видеопоток в реално време.

Parrot Disco е оборудван с камера и система за стабилизация на изображението, които са същите като на неговия предшественик – модела Parrot Bebop 2. Дронът се очаква на пазара през настоящата година, цената не е обявена.

Коментар