Netflix ще доставя услуги в партньорство с LG

Netflix обяви глобална експанзия на своите услуги, ще се възползват и потребителите в България

Netflix обяви глобална експанзия на своите услуги, ще се възползват и потребителите в България

LG започва партньорство на глобално ниво с Netflix, стана ясно на CES 2016 в Лас Вегас. Корейската компания ще помага на Netfix да развива интернет телевизията отвъд пазарите, на които вече има утвърдено присъствие – Северна и Южна Америка, Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия и Япония.

Потребителите и в България ще получат от Netlix достъп до обширна библиотека от висококачествено съдържание, вкл. обработени за 4K HDR формат телевизионни сериали. LG е избрана за основен партньор на Netflix в световен мащаб, заради технологиите за смарт телевизия. В момента на пускане на услугата, LG и Netflix ще предоставят предплатен достъп до нея.

Едни от най-популярните авторски сериали на Netflix са „Daredevil” на Marvel, „Orange is the New Black” и Sense8. Компанията планира да предостави на световната си аудитория и сериала Marco Polo, обработен за HDR.

По време на CES 2016 в Лас Вегас посетителите на щанда на LG могат да гледат специален 4K HDR клип от популярния Netflix сериал Daredevil, обработен за Dolby Vision. Същевременно, Netflix обяви, че разширява присъствието си в 130 страни по света, вкл. България.

Коментар