Пътнически дрон дебютира на CES 2016

Ehang 184 лети на височина до 3505 м при скорост около 100 км/ч

Ehang 184 лети на височина до 3505 м при скорост около 100 км/ч

Първият пътнически дрон дебютира на изложението CES 2016 тази седмица в Лас Вегас. Ehang 184 може да превози един човек на разстояния 35 километра.

Дронът няма органи за управление, като вместо това разчита изцяло на датчици и компютри по време на полета – от излитането до кацането. По думите на разработчика, подобна технология елиминира нуждата от обучение и получаване на лиценз от „пилота”.

Все пак пътникът има средство за взаимодействие с автоматиката и то представлява таблет, чрез който се издават команди на дрона за излитане и кацане, както и за управление на климатика.

Ehang 184 лети на височина до 3505 м при скорост около 100 км/ч. Дронът може да остане във въздуха за 23 минути, което при тази скорост означава, че ще измине 35 км.

Разработчикът Ehang ще наблюдава всички полети от специален център, като в случай на необходимост ще поема управлението, предаде Ройтерс.

Разбира се, дронът трябва да премине през множество регулиращи инстанции, преди да се появи на пазара. Апаратът ще струва между 200 и 300 хиляди долара.

Коментари по темата: „Пътнически дрон дебютира на CES 2016”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дрън-дрън. Мултикоптер е абсурдно да се използва за превозна хора, освен на самоубийци. За разлика от сравнително сигурния класически хеликоптер, какъвто и да е дефект при мултикоптера задължително е 100% фатален.

    Напишете в търсачката на тубата “Drone almost hits Marcel Hirscher”.

Коментар