ERP.BG ще си партнира с програмисти-фрийлансъри

„Предлагаме бизнес модел, при който разработчиците създават приложения, а ние им помагаме да стигнат до всички пазари, на които ERP.BG присъства”, поясни Аржентински

„Предлагаме бизнес модел, при който разработчиците създават приложения, а ние им помагаме да стигнат до всички пазари, на които ERP.BG присъства”, поясни Аржентински

Българската софтуерна фирма ERP.BG започва партньорство с програмисти на свободна практика (фрийлансъри), които имат възможност да създават приложения за нейните системи за управление на бизнеса.

Във връзка с новата инициатива, компанията ще проведе безплатен семинар  на тема „Freelance в ERP света” на 14 януари, четвъртък, от 19 ч. в Софтуерния университет. Събитието е насочено към програмисти на свободна практика, които имат желание да реализират проекти в един от най-динамичните ИТ сегменти – този на ERP системите.

Лектор на семинара ще бъде основателят и управляващ съдружник на фирма ERP.BG Иван Аржентински. „Провеждаме това обучение с идеята да помогнем на програмистите – фрийлансъри да навлязат в нова и непозната за тях, но много перспективна област”, сподели той.

Семинарът ще представи възможностите на ERP платформата EnterpriseOne за разширяване чрез създаване на приложения от външни екипи. В частност, ще се дискутират две основни възможности за фрийланс проекти: еднократни проекти според изисквания на клиента и създаване на универсални приложения, които ще се предлагат на множество клиенти.

„Основният принцип е – те програмират, ние продаваме. Предлагаме бизнес модел, при който разработчиците създават приложения, а ние им помагаме да стигнат до всички пазари, на които ERP.BG присъства”, поясни Аржентински.

Преминалите семинара ще могат да се регистрират като независими разработчици на приложения и да участват в проекти. Принципът на разпределение на проектите е подобен на повечето фрийланс сайтове. ERP системите обаче са специфичен пазар, при който търсенето е по-голямо от предлагането и проектите са по-добре платени.

Иван Аржентински е основател и управляващ съдружник на фирма „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG), един от първите български разработчици на ERP системи. Той е и в основата на визията на ERP.BG за развитието на една изцяло мобилна ERP система, оптимизирана за смартфони и таблети, с интегрирани модули за BI, CRM, обединени комуникации, управление на проекти и др.

Коментар