Наша софтуерна компания със световно признание

„За OneBit Software е изключително признание да попадне в класацията на CIOReview”, сподели Димитър Каданов, изпълнителен директор на компанията

„За OneBit Software е изключително признание да попадне в класацията на CIOReview”, сподели Димитър Каданов, изпълнителен директор на компанията

Българската компания OneBit Software e сред 20-те най-обещаващи SharePoint доставчици в света, според класация на американското издание CIOReview.

Изследването е проведено в края на миналата година и обхваща няколкостотин компании по целия свят. Във финалната класация попадат 14 компании от САЩ, 2 от Канада и по 1 от България, Турция, Холандия и Дания.

Според екипа изготвил изследването, OneBit Software е отличена като един от найобещаващите доставчици на SharePoint решения в света, благодарение на талантливия и високо квалифициран екип, сложността на реализираните проекти, както и впечатляващата история на младата компания.

За по-малко от 4 години OneBit Software е успяла успешно да реализира повече от 200 значими проекта за МСП и глобални корпорации на три континента – Австралия, Европа и Северна Америка. Компанията може да се похвали и със собствен продукт, изцяло разработен от българския екип – OneBit Survey Master, който е отличен като изключително ефективен SharePoint инструмент  за корпоративно управление на анкети.

„За OneBit Software е изключително признание да попадне в тази класация и то сред компании, които ние винаги сме разпознавали като пример за развитие и добри практики в сектора”, сподели Димитър Каданов, изпълнителен директор на компанията.

Фактът, че OneBit Software е ключов партньор в дефинирането и архитектурата на всички сценарии за разработка на Office 365, като част от стратегията на Microsoft, е признание за високата квалификация на екипа, допълни Ради Атанасов, основател на компанията.

„Екипът на OneBit създава примери, насоки и стандарти в разработване на онлайн услуги, предлагани като част от Office 365. Провеждаме ежеседмични дискусии с продуктовите екипи на SharePoint в Microsoft Редмънд, чрез които даваме обратна връзка за движението и нуждите на пазара, поясни Атанасов.

В изследването са взети предвид и дългосрочната стратегия за развитие на фирмата за навлизане на нови пазари, плановете за обновяване на портфолиото на компанията чрез въвеждането на нови технологии и решения с основен фокус върху доставката на облачни решения с Microsoft Office 365, Microsoft Azure, Intune, PowerBI и свързани технологии.

Компанията ще развива и изцяло нови оси за предоставяне на конкретни решения и бизнес сценарии, както и стартиране на нови партньорства със световни имена в индустрията. През 2016-та година OneBit Software ще инвестира 37,6% от приходите си в разработката на нови продукти за SharePoint пазара, уточниха от компанията.

Коментар