ICQ вече разпознава говор и предава гласови съобщения

Мобилните потребители на ICQ вече могат да запишат и изпратят гласово съобщение на своите приятели

Мобилните потребители на ICQ вече могат да запишат и изпратят гласово съобщение на своите приятели

Мултиплатформеният месинджър ICQ вече разпознава говор и може да предава гласови съобщения. Новите функции са налични в последните версии на приложението за iOS и Android устройства.

Потребителите на ICQ имат възможност да запишат и изпратят гласово съобщение на своите приятели. Ако бъдат изпратени последователно няколко гласови съобщения, те ще се възпроизведат в реда им на пристигане. Получателят може да ги прослуша, като задържи телефона до ухото си.

Нещо повече, новата версия на ICQ идва с уникална характеристика – приложението може да конвертира гласови съобщения в текст. Ако прослушването на гласово съобщение не е удобно по някаква причина, гласът може да се преобразува в текст с едно докосване на сензорния екран.

Новите функции ще станат достъпни за потребителите на ICQ след ъпдейта на приложението до последната версия. Разработчикът твърди също, че е подобрена видео производителността по бавни интернет връзки.

В допълнение, потребителите на Android смартфони вече могат да виждат дали техните приятели са прочели съобщенията им. Прочетените съобщения се маркират с мини аватар на получателя.

Освен това ICQ за Android пести място в телефона. Временните файлове се премахват автоматично, за да освободят заеманата памет.

Даунлоуд: ICQ за Android; ICQ за iOS

Коментар