„Информационно обслужване” дари компютри на училища

Редица училища в страната получиха съвременни компютри и периферия от „Информационно обслужване” АД

Редица училища в страната получиха безвъзмездно съвременни компютри и периферна техника от „Информационно обслужване” АД

„Информационно обслужване” АД сключи нови договори за дарение и изграждане на компютърни зали в няколко учебни заведения в страната.

Целта на кампанията е да бъдат подпомагани училища от отдалечени райони на страната – инициатива, която дружеството започна в края на миналата година.

Първата дарителска кампания беше в село Старцево, област Смолян. Възпитаниците на Средно Общообразователно училище „Св. Княз Борис Първи” вече ползват 20 съвременни компютърни системи.

В 84-то основно училище „Васил Левски” в село Герман от тази година разполагат с 16 преносими компютъра, а в 72-ро основно училище „Христо Ботев” в кв. Суходол се ползват 16 нови компютъра и периферна техника към тях.

В Професионалната гимназия по електротехника „А. С. Попов” в град Девин разполагат с осем компютърни конфигурации, дарени от „Информационно обслужване”.

Учениците в Основно училище „Васил Левски” в село Змеица ползват 10 модерни компютъра и периферна техника към тях. В Основно училище „Христо Ботев” в село Късак също ползват 10 нови преносими компютъра.

От техниката, одобрена от Съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД, предстои да бъдат дарени още 20 компютърни конфигурации. Броят на компютрите във всяка зала се определя в зависимост от изискванията и нуждите на училищата.

Коментар