Android Auto влиза в още 40 модела коли

Тази година 40 нови коли ще се „обзаведат” със система Android Auto (снимка: CNET)

Тази година 40 нови коли ще се „обзаведат” със система Android Auto (снимка: CNET)

Платформата Android Auto ще се появи в 40 нови модела коли през 2016 г., стана ясно на конференцията Ubiquity Developer Summit в Сан Франциско. Новината съобщи Даниел Хол, мениджър продукти в Google.

Android Auto позволява на водачите и пътниците да ползват мобилни приложения и устройства под управление на Android чрез автомобилната мултимедийна система. Корейската компания Hyundai първа въведе Android Auto в своите коли.

В момента платформата на Google се ползва в 10 модела коли, продавани в различни точки на света. С излизането на 40 нови модела с Android Auto, може да се говори за глобално проникване на платформата.

Около 500 приложения са достъпни за Android Auto, уточнява Google. Тази година компанията ще добави поддръжка на повече медийни формати, а водачите ще получат възможност да обновяват софтуера през мобилен интернет, т.е. без да посещават дилърски центрове.

Всички големи марки в автомобилната индустрия, с изключение на Toyota, поддържат Android Auto. Японската компания се отказа и от конкурентната платформа Apple CarPlay, която е внедрена в 100 модела автомобили.

Коментар