Uber набира ИТ инженери за центъра си в България

Uber стартира кампания за набиране на ИТ инженери, за да разшири глобалния си инженерен център в София, съобщиха от компанията.

България е „от глобално стратегическо значение за Uber”, заяви главният технически директор на компанията Туан Фам. По неговите думи, екипът от инженери в българската столица има ключова роля за бизнеса на Uber в целия свят.

Технологичната платформа на Uber свързва шофьори и пътници в реално време чрез приложение за смартфон. Инженерният център в София, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте центъра на Uber в света за създаване и предлагане на дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Uber поддържа специален микросайт за набиране на инженери, който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

„Много способни млади ИТ инженери търсят работа в чужбина, но ние връщаме висококвалифицирани специалисти обратно в страната, предлагайки интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора”, коментира Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България.

Компанията ще продължи да инвестира в страната, като създава нови работни места за висококвалифицирани специалисти. Настоящата кампания е насочена към привличане на софтуерни инженери.

Коментар