Facebook пуска виртуален стадион

Услугата Facebook Sports Stadium ще напрани спортните предавания по-увлекателни, благодарение на втория информативен екран

Услугата Facebook Sports Stadium ще направи спортните предавания по-увлекателни, благодарение на втори информативен екран

Facebook ще се опита да приобщи феновете на спорта с нова услуга. Виртуалният стадион Facebook Sports Stadium дава възможност за обсъждане на спортни събития в реално време.

„Стадионът” събира коментари и публикации на приятели, мнения на анализатори, съобщения от спортисти и друго интересно съдържание, като го показва в хронологичен порядък.

В спортната лента потребителят ще вижда текущия резултат от интересуващите го състезания и статистика за играта. Предполага се, че подобна функция ще направи спортните предавания по-увлекателни, благодарение на втория информативен екран.

Към момента новата услуга е достъпна само за феновете на американския футбол, но скоро ще обхване и други видове спорт, популярни по целия свят, вкл. баскетбол и футбол.

Достъп до Facebook Sports Stadium засега имат единствено потребителите на iPhone в САЩ. Виртуалният стадион ще заработи и в други региони по света, когато Facebook подпише съответните договори за правото да разпространява съдържание. Приложение за Android се очаква в близките дни.

Коментар